Săptămâna Geologiei, 14 – 20 octombrie 2022

Săptămâna Geologiei este un eveniment fondat în anul 1998 de către Institutul American de Geoștiințe (AGI); în timp s-a transformat într-o manifestare internațională anuală organizată la mijlocul lunii octombrie, cu menirea de a oferi publicului larg o mai bună înțelegere a Științelor Pământului și administrării resurelor oferite de acesta.

Mai mult

Știința viitorului

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, împreună cu Ministerul Educației organizează evenimentul ”Știința viitorului” cu ocazia ”Anului European al Tineretului”, 8 – 9 iunie, între orele 10.00 – 15.00, la Muzeul Național de Geologie.

Mai mult

Alături de Ucraina

Institutul Geologic al României – IGR București, prin Muzeul Național de Geologie, își exprimă solidaritatea cu poporul ucrainean. Suntem alături de colegii noștri din muzeele și instituțiile de cercetare din Ucraina. Anunțăm public ca vizitarea expoziției permanente a Muzeului Național de Geologie are loc în regim de gratuitate pentru cetățenii ucrainieni aflați în tranzit în România sau rezidenți pe perioada conflictului.

Mai mult

Servicii oferite de IGR in domeniul resurselor minerale

Institutul Geologic al României efectuează următoarele documentaţii şi activităţi pentru persoane fizice şi juridice interesate de prospecţiunea, explorarea şi exploatarea minereurilor, substanţelor nemetalifere, rocilor utile şi apelor subterane: Documentaţii geologice necesare derulării activităţilor de prospecţiune, explorare şi exploatare prin permise şi licenţe miniere. Documentaţii tehnice şi tehnico-economice pentru activităţi miniere (proiecte, programe şi rapoarte de…

Mai mult