Duminică, 26 iulie 2020, s-a stins din viaţă Profesorul Viorel Erhan.
Născut la Câmpulug-Moldovenesc, a urmat cursurile Facultăţii de Biologie-Geologie-Geografie a Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi (1950-1954). A obţinut titlul de Doctor în Geologie în 1970, la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iaşi. În anul 1974, a obţinut Premiul “Grigore Cobălcescu” al Academiei Române pentru lucrarea “Studiul geologic al regiunii Valea Putnei-Giumalău (Carpaţii Orientali)”. A urcat toate treptele ierarhiei didactice universitare în cadrul Facultăţii de Biologie, Geografie şi Geologie a Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi. Profesorul Viorel Erhan a predat cursurile de prospecţiuni şi explorări geologice şi de petrologia şi petrochimia rocilor endogene. Între anii 1973-1977 şi 1980-2000 a fost Şeful Catedrei de Geologie iar în anul 2009 i-a fost conferit titlul de Profesor Emeritus.
Profesorul Viorel Erhan şi-a dedicat parte din timpul său literaturii memorialistice fiind şi un susţinător activ al păstrării patrimoniului arhitectural al oraşului Iaşi.
Profesorul Erhan rămâne în memoria multor promoţii de studenţi drept omul sfătos şi molcom la care puteai găsi în orice situaţie un zâmbet şi o vorbă de încurajare.
Rămas-bun, Domnule Profesor!